Barkbåt

Jag har nog aldrig i mitt liv tillverkat en barkbåt. Inte vad jag kan minnas i alla fall.
På grund av detta ska jag imorgon - om jag kommer ihåg (jag har inte min mobil i närheten, tror jag, och kan därför inte sätta larm som jag annars brukar göra vid sådana här viktiga appointments) - gå ner till sjön och leta fram lite bark på det där trädet som växer snett, då jag tror/hoppas det ska finnas bra bark på just det trädet. Jag tror det är en tall, för övrigt. Sedan ska jag leta upp ett stort blad att på något sätt sätta fast som segel på min lilla båt.


--


Jag kom just på att jag knappt vet hur en barkbåt ser ut, eller hur man tillverkar den.. Som tur är, för min del, så kan jag googla. Därför ska jag alltså börja dagen (imorgon) med att googla fram ett 'recept' (kommer inte på det riktiga och mer passande ordet) på en barkbåt. Sedan ska jag leta fram bark. Sen ska jag följa 'receptet' till punkt och pricka så jag sedan kan avsluta dagen med att cykla bort till bäcken, ca 500 meter bort, och testa min lilla båt.
Jag längtar!


Det känns för övrigt bra att inte ha något jobb. Nu kan jag äntligen ägna mig åt sådana självförverkligande sysselsättningar som jag annars inte skulle ha tid med om jag jobbade.
I win!


xLouise


A picture paints a thousand words

Kära Paint, vart tog du vägen?
Ända sedan mitten av 90-talet har allt fler slutat använda Paint. Why? Jag vet inte ens om jag har Paint på min dator.. Måste kika...

--

Jag har det ju!! Detta innebär att jag måste återinviga Pain till mitt liv. Jag minns hur jag satt där som 10 åring och försökte måla lamm och tillverka egna brevpapper i Paint, som jag sedan skrev ut för att till min besvikelse se att det jag målat endast täckte en tredjedel av ett A4. Jag undrade så länge hur man skulle kunna måla på en större yta, utan att finna lösningen. Inte förrän jag var ca 13-14 år hittade jag knappen där man kunde ändra inställningarna för ritytan. Men då var det för sent. Då var Pain ute. Då var det bara flashiga program som Photoshop som gällde. Paint dog.


Nu ska det återupplivas. Jag ska måla en bild.

--

(en kvart senare)
Här är resultatet.

God natt.

Twittra utropstecken

Yo!
Jag har lyckats övertala Madde att börja twittra! - Ja, jag gillar twitter, är det något fel eller? Jag älskar det till och med.

Det är så soft att bara vakna upp om morgonen, sätta igång datorn as I put the make up on. Mellan mascaralagren kan jag smita iväg till datorn och läsa korta små meddelanden från diverse kändisar, men även Maja, Robin och nu, som sagt, Madde! :D Therese då, när joinar du? Och Maria? Alla andra? Hallo?


Man får sådan inblick i andra människors tillvaro. Har man inget eget liv kan man ju lika gärna stalka andras, som jag gör. Det är fett kul och jag lär mig massa engelska. Typ extrema förkortningar på långa ord som annars inte får plats i den "140 characters-ramen"


Ibland kan det se ut såhär:

read 1ofmyfavmags,AU Grazia. There's whole "exclusive" interview w/about me coming & it's like 10months old& someof it tots fabricated! NUTZ           /katyperrySedan har jag även bland annat lärt mig att Australien kallas 'Oz' från åtminstone fem källor. Det var såklart ett common knowledge som jag inte kände till. Men tack vare Twitter så har jag blivit aningen klokare.
Jag kan även konstatera att väldigt många förkortar 'with' som 'w/' och 'have' som 'HV'. Listan kan bli lång...


Vart vill jag komma? Jag vill försöka värva alla att börja med Twitter just för att det är en sådan djup källa av kunskap och inspiration. Jag förespråkar att man bör införa Twitter som en del av lärandet i skolorna! Tänk så kloka alla skulle bli när de enkelt och snabbt kan förkorta ord som flaggstång (flggstng), ecklesiastikminister (eklsiatkminstr), jordgubbscider (jrdgbbcidr).
Behöver jag fortsätta? Tanken är ju genial!Nej, nu måste jag nog ta och vila min hjärna lite. Jag har varit alldeles för givmild med förslag om hur vi ska rädda världen från okunnighet, inkompetens och framförallt dyslexi!
Hoppas ni inser vad som är bäst för er och ansluter er till Twitter.com - genast.


God natt /Lolly


Förlåt blogg.se

Fan jag har visst glömt bort min lilla blogg... Och alla andras också för den delen..
Orsak: Jobb, jobb, fest, jobb, yran, jobb, sömn.. Och jobb.


En liten kort update:
Jag har jobbat typ varje dag hela sommaren. Förutom tisdagar. Yey.. Älskar tisdagar. Man kan göra så mycket kul på just tisdagar.
Jag var på Yran på lördagen. För Lady Gaga's skull. She rocked my world, literally. Hon var bättre än man någonsin kunnat ana!
Jag har sagt farväl till Therese.. :( Inte kul att hon har lämnat oss för någon skit-skola någonstans längre ner i Sverige! :(
Jag var i väg på ett spontant besök till Åsgård - typ en 5 mils-resa på en grusväg, tillsammans med min kära Maria :) Träffade Robin och Alex, mycket trevligt.
Jag har typ gift mig. Med Twitter. Det är där jag håller hus, om någon undrar....
Maja Bitch-Piraya är i Thailand. Inte alls avundsjuk. Hörde att hon fick ragg av en man, 30+ och det var inte Darren - hence: jag är inte avundsjuk. At all.

Imorgon ska jag på ett möte - på min lediga dag! - där jag ska få information om hur det är att arbeta som volontär någonstans i världen. jag är sjukt pepp på det! Undra vart jag vill åka... ? :)
Madde kommer hit och hälsar på också. Vi ska göra något med datorn, som jag tyvärr glömt bort vad det var... Hon påminner mig iaf.


Ska kanske blogga nått mer någon annan dag.. typ, en tisdag kanske.Pussssssssss lol


RSS 2.0