Smörgåsrån - how to do
Yo. Här kommer ett litet mat-inlägg. Det handlar om hur man på bästa sätt äter Göteborgs Smörgåsrån.
1. Öppna förpackningen, duh.
2. Bred smör på två rån. Viktigt att notera; det måste vara smör över exakt hela sidan, annars messar du upp resultatet.
FEL RÄTT
3. Skär en skiva ost. Om osten är rund, skär rakt över diametern så den blir så kantig som möjligt, precis som smörgåsrånen är. Du placerar sedan ostskivan på ett av de smörade rånen. Om osten sticker ut på någon kant, samtidigt som rånet saknar ost på en annan del använder du bara fingrarna för att riva av utstickaren och placera denna på den nakna biten av rånet. Osten måste – måste! – täcka hela rånet.
FEL RÄTT
4. Tag det andra smörade rånet och placera den rakt ovanpå rånet med osten, med den smörade sidan mot osten givetvis.
5. Klart att äta och njuta.
Tips! Om du väntar en liten stund innan du äter ditt färdiga rån blir det lite mjukare och saftigare, vilket leder till färre smulor och/eller sår i munnen.
Och ja, jag är seriös. Det är viktigt att man äter på rätt sätt, annars blir det helt enkelt inte lika gott. Tänkte att ni kanske ville ta del av min kunskap..?
xLouise
du glömde j att det ska vara marmelad emellan, inte ovanpå så semlan gör det :P
Marmelad och ost är inte gott ihop punkt