Grr

SNÖ!!!!

Vad fan är det för fucking jävla fitt påhitt!?!?!?!?!?!

grrrrrrrr.....................!

Extra! Extra! Hon bloggar igen!

allmän begäran är jag tillbaka. Trodde att när man har lov får man göra som man vill. Guess I was terribly wrong.


Så här sitter jag igen. Kan ju skriva om vad jag gjort på mitt lilla söta lov :)Lördag:

Jag vaknade sent, chillade mest hela dagen. Tog en fet promenad i mörkret då jag blev uppringd av Madde som ville ha med mig på fest hos Kaka som fyllde år. Jag vandrade hem, duschade, smörade för mina föräldrar genom att laga sen middag till dem när de kom hem från en lång dags kyrkosångsövning och framförande.  I gengäld fick jag skjuts till festen.
Jag hade inte med mig något att dricka alls och kände mig rätt nöjd med det - en nykter helg! Men så fort jag satt mig i soffan och inte tagit upp en flaska innehållande alkohol fick jag allas blickar på mig.  " Ska du inte dricka? Har du inget? Du kan köpa av mig. Smaka i alla fall! " Minst tre glas/flaskor/burkar riktades mot mig, men jag sa artigt nej tack. En enda - födelsedagsbarnet - sa att jag var duktig.
Sedan blev det krogen. Nykter på krogen. Första gången i mitt liv.


Måste tillägga att bussresan till stan var en upplevelse av egen karaktär. Någon var fett full och satt och skrek, skrattade och ramlade nästan av stolen. Jag fick dock detta på film och vet exakt vad jag kan blackmaila Någon med om det skulle behövas.
Jag undrar om jag är så där när jag är full? :S haha men kul var det.Söndag:
Carro, Jörgen, Madde och Totta kom hem till oss och åt lunch. Trevligt att träffas igen :) Vi firade Carros födelsedag i efterskott.
Sen till middag gick jag, Madde, Totta, Carro och Jörgen ut och åt på Atena. Gött gött. Dock så blev våra pizzor brända så vi fick vänta extra länge.. Kan ju tillägga att det inte är första gången det händer oss. Det var även lite halvkass service.. Det är inte heller första gången - när mamma och pappa inte är med alltså. När dom är med är det alltid smörande från personalen. Men när jag var där med Jonas en gång för flera år sedan var dom inte trevliga alls. Det är som att man inte
räknas när man är ungdomar. Tack. Dålig stil.Måndag:
Vad fan gjorde jag i måndags..?


  

Tisdag:
Tandläkaren kl 09.20. Kul att man får en sån tid på lovet!! När jag kom dit hade de dessutom problem med röntgen så det tog lite extra tid. Men dra på trissor - haha hatar det uttrycket! - jag hade inga hål alls!!  Kan ju tillägga att jag alltid haft det varje gång jag varit dit.. :S

Men yeah. Victory is mine!!Onsdag:
Jag hade en tid hos Direkt Optik. En så kallad synundersökning. Jag kom dit i tid, fick vänta ca fem minuter innan det blev min tur. Jag satte mig lydigt i stolen och tanten bad mig rabbla upp alla bokstäver jag kunde urskilja. Jag hade tydligen mycket svårt att skilja på G, C och O och H, N och M.. Även F, P och R... min syn är inte bra............ :(
När vi var klara och hon kommit fram till att jag hade -1,25 i synskärpa frågade hon om jag kollat ut några bågar.


Jag:
What...? Näe.. Jag ska ha linser ju..
Hon: Vi har inga linser här. Jag har ju gjort en undersökning för glasögon.
Jag: Är det någon skillnad?
Hon: Ja.
Jag: Eh... men alltså va...? Hade inte pappa sagt att jag skulle ha linser när han bokade tid?
Hon: Det har jag inte hört något om. Men som sagt vi har inga linser. Då måste du göra en annan synundersökning.


Jag fick såklart betala ändå. Varför händer sånt här mig?
Så nu måste jag göra en till synundersökning. Jag fattar inte varför det skulle vara en sådan stor betydelse om man vill ha linser eller glasögon... Det var nått med avstånd och ljus som ska brytas två gånger..
Men tack för upplysningen om att de inte säljer linser då när han beställde tid!


Och vilken jävla optiker har inte fucking jävla linser då!? Grrr..Torsdag:
Zzzova... Sen ska Sandrie färga mitt hår ^^ Sedan vet jag inte alls vad jag ska ta mig till..Fredag:
'Fredag' kan beskrivas som ett annat ord för PARTEY. Halloweenpartey even ^^ Jag har ingen aning om vad jag ska klä ut mig till.. :S gaah. Men jag vet att det kommer bli kul. Det brukar det när vi festar aiight! ^^ Jag är som vanligt fett pepp redan flera dagar innan. Can't wait ^^


Längtar...Lördag:
Kanske blir fest hos Sandrie :) Om jag inte är för sliten sen fredagen.. Men det brukar jag ju inte bli. Fuck it jag hade ju white weekend förra vecka. Enough is enough!Söndag:
Stressa sönder over allt jag itne gjort under lovet. T.ex. matte, psykologi, naturkunskap, leta jobb.... Allt..

Men jag dealar med det då istället. Fuck. Parteeey!
Kisses*

Louise


Pattern

Idag på skolan hade jag naturkunskap. Jag brukar följa ett slags mönster varje lektion.

* Befinna mig där i tid
* När läraren kommer, gå efter honom in i rummet
* Sätta mig längst bak, själv (en gång har jag satt mig näst längst bak)
* Lyssna på vad läraren har att lära ut


Sedan, helt oberoende av mig, brukar i princip varje lektion följa sitt eget mönster

* Läraren kommer minst fem minuter för sent
* När han kommit, läraren tar närvaro
* Minst fem är borta varje gång
* Lektionen börjar
* Efter ca 5 - 10 minuter kommer det in ett gäng killar från BF, alltid försena.
* De sätter sig, på de enda lediga platserna som finns - alltid runt mig. Bredvid på höger sida, bredvid på vänster sida, framför, bakom, mig! (okej, nästan..)


Idag blev det likadant, förutom att de inte kom för sent. Till min stora chock kom de i tid! Men likt förbannat sätter de sig runt mig. Jag har väl egentligen ingenting emot dom, men jag känner mig i vägen då jag tar upp en plats mitt ibland dem så de inte kan sitta och "viska" med varandra, utan måste prata över mig.

Hur som helst. Idag fick vi grupparbete och såklart skulle vi bilda grupper själva.. Och där sitter jag, längst bak, osynlig, helt ensam i det stora klassrummet.. Vem ska jag vara med?
Läraren trodde att alla var med i en grupp och alla skulle just till att gå då jag till min förvåning faktiskt blev förfrågad om jag ville ingå i BF-killarnas grupp. Shocker!

Vi skulle skriva och berätta om kolesterol och fetter, det som har med hjärtat att göra. Så vi gick iväg till biblioteket och på vägen dit märker jag att en av killarna har en tröja med en legogubbe på sig! Hur cool var inte den?! :O Jag fick verkligen kämpa emot mina impulser att slita av honom tröjan och springa hem!
Vart har han köpt den? Varför ser jag aldrig såna tröjor på stan? Vart handlar han sina kläder?
Jag skulle ha slitit av honom den.

Fast då skulle de nog aldrig vilja ha med mig i någon grupp what so ever.x Louise


Even an atheist would swear to God

Yo

Idag hade jag ingen skola så jag tog mig en fet sovmorgon. Klev upp runt halv ett kanske. Städade. Tog en promenix in till staden, hittade inget att köpa så jag gick hem. Kom hem runt fem, just när middagen, bestående av sallad, var klar :)

Sedan har det varit en lugn kväll hemma. Kollade på ett avsnitt av Morden I Midsomer med mamma och pappa och nu ska jag väl sova snart. Men jag överväger att kolla på ett avsnitt av Gossip Girl, trots att jag är så trött.. Det är ju så bra! ^^

Imorgon blir det partey. Hört rykten om singstar, aight! ;)
Hoppas vi ses där :)

Natti natt ^^

Pengar

Kul att min fond har tapat värde så jag förlorat hela 7 460,27 kr.
Dom pengarna hade jag kunnat åka till Irland för istället.

Tack

Diagnosbarn

Jag tror jag har kommit på vad jag lider av, en ny slags diagnos;  Mitt-i-veckan-kris.
När det har gått några dagar efter helgen, men samtidigt inte är helg igen imorgon, känner jag mig otroligt rastlös, less och irriterad - lättstött - på allt, utan någon riktig anledning. Det känns som en slags kris, att jag måste göra något. Som om mitt liv snart ska ta slut och jag inte har lyckats göra något meningsfullt alls med det.
Det är dock bättre på helgerna, för då gör jag något. Ingen skola. Vara med kompisar. Det är jag i och för sig på skolan också.. ologiskt.. Tror det är något mentalt. Någon slags rubbning jag har. Det känns verkligen som om de bästa åren av mitt liv redan varit. Jag känner mig gammal. Och grå.
Vet inte alls vad som händer i helgen, men det är bara så fett nice att få sova ut!Enough med tråkigheter. Idag höll jag på att dö - bokstavligen - på skolan. Vi hade projektarbete (filmen om Göteborg) och på något sätt började vi speeda upp och ner filmklippen. Det var så sjukt jävla kul att jag knappt fick någon luft att andas mellan skratten.  Det går inte att förklara.. Jag lät som en dryg manlig alkis som förklarade att vi befann oss i Sundsvall och helt plötsligt hör man vad som låter som en slags stor läskig fågel - Maria, som skrattade. Helt galet.
Vi tog det om och om igen. Vi kunde verkligen inte sluta skratta. Tårarna bara rann.. =')
Guess you had to be there..
x Louise


Go Richard Cullen! <3

Oh!

Darren Hayes man Richard Cullen är nominerad till BIMA (British Interactive Media Association) !
Han har blivit nominerad för sitt fantastiska jobb med den animerade musikvideon till Darren's låt Who Would Have Thought.


Videon är nominerad tillsammans med fyra andra i kategorin Film och Animation. Bland de övriga tävlande finns  det brittiska mobilföretaget Orange, BBC / Mencap, The Neighbourhood  och GlaxoSmithKline.
Se alla fem nominerade här

Men det är ju såklart Richard CullenPowdered Sugar Productions som ska vinna! Aight ;)

Åh, jag ryser varje gång jag ser den. Den är så fin!
Den stackars lilla papperstranan =')


Best wishes

x Louise

Scissors and glue

Long ago when Saturn tried to find a way past the sun.

Deep inside a little boy is turning pain into fun.

The pencils the crayons the paint colors run.

The plans are forming slowly made with scissors with glue.

Eyes so wide he's telling mummy all the things he can do.

He'll sketch a contraption to save them for sure.

He can draw an alien.
He can come and take them home.

He can draw a cartoon.
He can draw a safety hatch.

He can draw a hot bath.

He can plug a toaster in and wait ‘till daddy's nice and warm

And toss it in!


And then when he's gone there's a Neverland of fun.

Var hemma och var sjuk idag. Tänkte att jag skulle fokusera på skolan ändå genom att plugga lite matte. Funktioner, ekvationer and so on.. Fett tråkigt och jag kunde inte hindra mina ögon som med jämna mellanrum sneglade ner på mitt nyinköpta RX-lim, samt mina bilder.. Jag var som besatt!  Jag var tvungen att lägga ifrån mig miniräknaren och sätta mig på golvet med en sax, mitt lim samt hela golvet fullt med bilder. Jag måste erkänna att jag älskar scrapbooking.
Jag klistrar in bilder i en bok, tror man kan räkna det som scrapbooking. Fett kul ^^

Vet inte om jag ska till skolan imorgon.. Får se hur jag mår. Men förmodligen kommer jag vara fett trött som vanligt.

Maybe I'll see you, maybe not..
xox Louise - det händer ofta att jag skriver mitt namn för fort så det blir "Lousie".. rätt coolt namn dock ;)


'q on qo? Q no ban.

I natt drömde jag att jag höll på att förklara för Angelica vad de tyska orden "du bist sehr schön" betyder.
"Du är mycket varcker" sa jag och började även prata om en låt med Blur där dom sjunger det. Girls and Boys heter den, för nyfikna.
Plötsligt hade jag hela låttexten i händerna och läste även upp orden 'q on qo? Q no ban. Dessa ord finns egentligen inte alls med i låten, men just i natt gjorde dom visst det. Jag sa i drömmen att jag inte visste exakt vad de betydde, men trodde det var latin för "Vem är jag? Jag är ingen". Sedan fick jag för mig att Kafka hade sagt det i en intervju och att Blur sjöng det i sin låt för att citera honom...

Sen vaknade jag. What the fuck.

Natten innan det drömde jag att jag satt ca 80 meter högt uppe i ett träd och kramade dess grenar, vilka var små gråa djur, aningen likt sengångare. Jag tittade ner och såg hur högt det var, men blev inte alls rädd. Jag tyckte bara att de små djuren som växte i trädet var så mysiga.

Härliga drömmar :)

xLouise

Vad är väl en bal på slottet..?

Åh jag hade så fett kul igår! :D
Jag hade höga förväntningar och det blev fett bra.

Kvällen började på stan med Maria, velande om vad vi skulle ha på oss. Bussen hem leta igenom garderoben, smink, middag, kläder på, håret, bussen till staden, vänta på Therese, träffa Angelica, Elin, Maria, vänta på seg Robin and then..

Partey!

Korka upp vinflaskan, hälla i glas, dricka.
Ljuva toner från Elins dator förgyllde mina öron - kan man säga så?
Vinet slut, cider, cider, cider... Kamerablixt efter kamerablixt, Maria och Therese på golvet, jag på golvet, Robin på golvet, böghög på golvet.

Redo att gå, leta fram förköpsbiljetten, visa leg, gå in.
Men där gick det fel. Robin kom inte in! :O Han hade ett utgånget legitimation. Vakten envis. KUL!
Han träffade i alla fall en kompis som han kunde vara med, medan vi gick in.

Inne på dansgolvet, svettigt. Dansa, dansa. Någon dansar med mig, rör mig, håller om mig. Någon random. Dansar bort, blir förföljd. Dansar bort till Angelica, han dansar efter, dansar emellan oss. Kort som en tioåring med ett ansikte som en 25åring. Vad vill han? Jag tittar bort, dansar iväg, blir förföljd, dansar in i ett annat rum. Äntligen fri.

Träffar en stammis på Matkällan - mitt gamla jobb. Han tyckte det var synd att jag slutat jobba.
"Jag brukade ju gå dit ibland bara för att få träffa dig"
haha cute..

Maskinen spelar, han på keyboard dansar, vilken syn! xD
Vi dansar vidare, hela kvällen. Blir fotade och upplagda på flukta.se


Kvällen slutar med en nöjd Louise på Brunflobussen på väg hem, 02.30.Angelica och jag


Tessie


Angelica och Robin


Jag och Therese


Jag och Maria


Robin


Therese, Maria och Elin


Robin


Robin och Angelica


Maria och jag


Robin, Therese och Elin
Porrigt


Robin, jag och Therese
xxx Louise I love you!


Guardian Angel

Igår, runt klockan åtta på kvällen, letade jag fram mina gamla Barbie-dockor. De låg tillsammans med kläder och andra tillbehör till dem i en påse i garderoben. Jag satte mig på golvet och provade olika kläder, gick ner och hämtade sytråd och nål och började sy små dockkläder till dem. En docka - kan hon ha hetat Stephanie? -  blev en vit ängel, med vita vingar gjorda i papp. Två små barn-dockor fick varsin outfit, en fick en kjol, den andra fick byxor. Jag konstruerade en liten hatt till den ena samt en liten korg till den andra. Sedan avslutade jag med att bygga en liten bro som de kunde gå på.


Anledningen till detta var inte att jag regredierat. Nej verkligen inte. Jag har nämligen som fotouppgift att göra en parafras av ett konstverk - i mitt fall en tavla.

Jag har valt en bild med en ängel som vakar över två små barn som går på en bro över en flod.

Så här blev resultatet. 


Vissen som ett höstträd

Gaah! Hjälp, jag har en medelålderskris.. :(

Jag är fett less på mitt tråkiga liv. Det känns som om de bästa åren redan har varit och nu finns det inget att se fram emot..

Jag undrar om min kris kan ha något med min vita helg att göra. I så fall; MY GOD..... vad är jag för en alkis?
Jag känner mig isolerad från all civilisation. Galet. Jag måste göra nått. Något ut över det vanliga. Det känns som om mina dagar är uppbyggda av ett tyg i enformigt, svart-vitt, nej grått mönster. Så jävla tråkigt. Jag vill ha något att göra. Men vilken tid ska räcka till? När jag inte är i skolan sover jag - typ.. - med bara liten överdrift.

Skolan är snart slut. Vad fan ska jag göra då?

Stress och åter stress.

Mirrors

Jag spenderade kvällen - och nu natten - hos min kära syster Madde. Och vi har haft en nykter helg. Can you believe it?
Hur som helst.
Vi gick till macken i regnet och köpte läsk, godis, chips, dip... Jag går upp fem kilo varje helg, oavsett om jag super eller inte. That kinda sucks..
Och jag hade - hör och häpna - borstat mitt hår, men efter regnpromenaden blev det alldeles lockigt igen..

Anyhoo... vi bestämde oss för att kolla på film; Mirrors. En ny skräckfilm.
Jag vet inte om det kanske var Maddes negativa inställning till skräckfilmer eller inte, men jag tyckte faktiskt inte filmen var så speciellt jättebra.. Den var bra, men jag skulle nog inte se den igen..
Den extremt dåliga översättningen kan också ha haft stor betydelse till mitt ogillande. Jag antar - nästan hoppas - att det var en svensk med G, med gränsen till IG, i engelska som översatt. Eller möjligen en utlänning med på gränsen till IG i svenska.

Exempel på översättning:
I'm on my way - Jag tänker gå
Mayflower (som byggnaden hette, översatt vid ett tillfälle) - Mesta?
Nobody would believe me. Neither would you. - Jag litar inte på någon. Inte dig heller.
It's your new work, isn't it? - Det är din new work va?


Inte nog med att det var dåligt översatt var det även aningen osynkat. Texten kom för snabbt och försvann för tidigt. Damn vilken otur.

Men palla klaga, det är nog dock ett "irlands-probelm"


xoxo Louise

Diabolical delicious thing

Tidigt imorse kl 01.02, när jag just stängt av datorn insåg jag till min förtret mitt stora misstag; jag hade glömt bort att beställa efter Darren Hayes "This Delicate Film We've Made - Deluxe Version" (!) som släpptes inatt kl 01.01, svensk tid.

Snabbt som vinden slog jag på datorn igen, klickade på snabblänken till darrenhayes.com och there it was. For the first time - I saw it.
Oh. My. God.

Jag hann inte kolla på trailern utan klickade snabbt vidare på Pre-order, fyllde I betalningsmetod, kortnummer, adress etc. etc.
Nu är den min!  Något att längta efter i den kommande vinterkylan. Den släpps den första december.
Can't wait!


För er som vill se ^^  

This Delicate Film We've Made


x Louise  ^^


Frank the rabbit

Nu är det klart vad vi ska vara på skolfotot. Vet inte om jag får säga eller inte... :S
- Skit samma. Tror inte någon vill copy cata oss ändå. Liksom, kul att ha samma tema som en annan klass? nä..

Vi ska ha stora bilder på någon annans ansikte framför våra egna. Till exempel någon hade gjort en stor bild på Göran Perssons ansikte.
Mina tankar drog mig genast till att jag ville ha mr Darren Hayes framför mig. Men sedan kom jag på att inte så många känner till hans utseende, så då skulle ju hela poängen försvinna.. =/
Så min plan B är att ha Donnie Darko-kaninen! :D 
Kan även passa på att flika in att  jag hatar när folk inte förstår ironin eller ett skämt jag drar. Ett konkret exempel inträffade mellan mig och in bror när jag la fram förslaget om Donnie Darko-kaninen.

Sebbe: Men.. skulle så många veta vem kaninen var då?
Jag: Men jaa.. Det är ju jättemånga som vet vem det är. Jättemånga som jag har pratat med har antingen sett filmen eller inte sett den.

Det var världens drygaste svar och han började skratta och trodde att jag sa fel eller nått.
Fan palla. Då blir ju jag tvungen att förklara att jag bara drygade mig - ett drygt drygande - men då låter det ju bara som att man inte vågar stå för att man säger fel.. Orka...
Jag hatar när det blir så. Då vill alla bara dumförklara mig.. :(
En tanke vore ju att sluta dra så dryga so called jokes..


Btw så har jag lektionsfri dag imorgon. Fett ! :D
Så nu jag tänkte kolla på min favoritfilm, through all
times
, Donnie Darko. Men jag har damm i ögonen sen
jag städade min extra-garderob som var full - med allt.
All skit. Allt du kan tänka dig fanns i den lilla skrubben
utanför mitt rum. Det  brukade ramla ut grejer när man
öppnade dörren och den har inte gått att stänga på flera år.

Jag överdriver inte ens.

RSS 2.0